Haber

MİT ve Polis MOSSAD’ı çökertti! Casusları nasıl işe alıyor? Ayrıntılar açıklandı

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün İstanbul ve İzmir’de düzenlediği operasyonun ardından gözler İsrail İstihbarat Teşkilatı’na çevrildi. Gözaltına alınan 7 kişinin sorgularına başlandı.

MOSSAD casuslarına yönelik operasyonun başlangıcı aslında 2022 yılına dayanıyor.

MİT ÇALIŞMALARINI GENİŞLETTİ

İsrail İstihbarat Servisi’nin özel dedektifleri ve taktik personeline yönelik Aralık 2022’de gerçekleştirilen operasyonda 68 kişi hakkında dava açıldı.

MİT, bu operasyonla İsrail İstihbarat Servisi’nin casus ağına yönelik çalışmalarını daha da genişletti. 68 kişi ve temaslıları hakkında detaylı soruşturma başlattı. Bireylerin iletişim ağları çözülmüştür. Yapılan hassas çalışmalar doğrultusunda İsrail İstihbaratı ile bağlantısı olan diğer özel dedektiflerin de kimlikleri belirlendi.
 

MOSSAD’IN CASUS TESPİT TAKTİKLERİ

İlk teması İsrail İstihbarat Servisi’nin araştırma şirketi kisvesi altında yaptığı belirlendi. MOSSAD’ın görüştüğü her özel dedektifi ağına dahil etmediği, işbirliğine yatkın dedektifleri tercih ettiği görüldü.

MOSSAD, kuracağı ağa dahil olacak kişileri belirlemek için öncelikle kolay araştırma görevleri verir. Bu süreçte verdiği görevlere gasp, suikast gibi eylemleri de ekliyor. Bu eylemler keşif yapmaya kadar gider.

Dedektifler onun yabancı bir ülkenin istihbarat teşkilatı için çalıştığını da biliyor. O da bu istihbarat teşkilatının MOSSAD olduğunun farkında çünkü Ortadoğulu şahsiyetleri takip ediyorlar. Ancak mali çıkarlarını ön planda tuttukları için İsrail İstihbarat Servisi ile ilişkilerini deşifre olana kadar sürdürüyorlar.

MOSSAD CASUSLARINA NE YAPTIRIR?

MOSSAD’ın işe aldığı casuslardan ne istediği de merak konusu.

İsrail İstihbarat Servisi, kaynakları aracılığıyla amaçlarına yönelik pek çok bilgiye ulaşabilmektedir. Resmi kayıtlarda amaçlarına ilişkin her türlü bilgiden, ikamet ettikleri ADSL-IP adreslerine kadar.

Ayrıca personel ağı kurma, canlı kurye sağlama, araştırma, keşif ve adres belirleme, para transferi, saldırı/yaralama, kasti soygun gibi eylemleri de kaynaklarına yaptırabilirler.

MOSSAD, kaynaklarını iletişim uygulamaları yoluyla küme oluşturma ve yönetme, web sitesi kurma, web sitesi tasarlama, operasyonel hatları sağlama, bilgisayar korsanlarını bulma gibi teknolojik faaliyetlerde de kullanıyor.

MOSSAD’ın kaynak kullanımı bununla bitmiyor. Güvenli barınma sağlamak, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere ambulans sağlamak, kundakçılık saldırıları, sınırlardan kaçak kişi ve eşya temin etmek gibi birçok eylemi gerçekleştirebilmektedir.

tatvanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu