Haber

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı: İzmir’deki CHP adayları kendi bölgelerinde oy kullanamayacak

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP’nin İzmir’deki ilçelerden gösterdiği belediye başkan adaylarının kendi bölgelerinde oy kullanamayacaklarını iddia etti.

Bayraklı ilçesinde Uşak Banazlılar Derneği’ni ziyaret eden İnan, İzmir’in 25 yıldır CHP tarafından yönetildiğini ve şehircilik açısından gelinen durumun ortada olduğunu söyledi.

İzmir’de siyasetin “istemeden, sürekli bahane üreten” siyaset anlayışına son verilmesi gerektiğini belirten İnan, “Türkiye’nin, İzmir’in ve Bayraklı’nın yeniden imarı için bize en azından bir kez şans verin. AK Parti’ye destek vererek, ‘Bizi deneyin’ diyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nde Hamza Dağ’a, Bayraklı’da Bilal Kırkpınar’a desteklerinizi rica ediyorum.” söz konusu.

İnan, CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın görev süresi boyunca ilçede hizmet üretmediğini, belediye çalışanlarının maaşlarını bile ödeyemediğini iddia etti.

Mevcut liderin aday gösterilmediğine dikkat çeken İnan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tunç Soyer dönemi oldukça başarısızdı. İzmir’i ne kadar geriye götürdüklerini de biliyorlardı. 23 ilçe belediye başkanını değiştirdiler. Adam başarılı olursa, vatandaşın gönlünü kazanmışsa, icraatı güçlü ise, Değiştirilir mi değiştirilmez mi? Çünkü İzmir’de belediye yönetimi yok.

Bayraklı Belediye Başkanı adayını değiştirdiler. Onun kim olduğunu bilmiyoruz. Açıkladıkları 15’e yakın ilçe belediye başkanının hiçbiri artık kendilerine bile oy veremeyecek. Kendilerine oy veremeyen insanları aday gösterdiniz. Onun için bu sorumlulukla sandık başına gitmemiz gerekiyor.”

Bayraklı Belediye Başkanı adayı Bilal Kırkpınar da projelerinin hazır olduğunu ve daha yaşanabilir bir ilçe oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Toplantıya telefonla bağlanan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da Dağ ve Kırkpınar için vatandaşlardan destek istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu