Haber

Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Moskova’da başladı

– Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Moskova’da başladı

MOSKOVA – Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki ikili görüşmenin ardından Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı. Putin görüşme öncesi yaptığı konuşmada, “Bu formatta çok şey başardık. 2020 sonbaharında sadece çatışmalar durdurulmadı, ekonomik ve ulaşım iletişiminin önündeki engellerin kaldırılması ve sınırların belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı. Zaman içinde birçok gelişme yaşandı. Hepsinin üzerinde durmayacağım. Ancak karmaşık sorunlara rağmen durum çözüme doğru ilerliyor” dedi.

Hâlâ analiz edilmesi gereken konuların olduğunu vurgulayan Putin, “Çözümlenmesi gereken alanlardan biri de ulaşım. Bu konuyu üçlü görüşmelerde yeterince tartıştık ama hala çözülmemiş sorunlar var. Bunlar. sorunlar teknik sorunlardır. Bence bunlar aşılabilir engellerdir.”

Görüşmede Azerbaycan ile Ermenistan arasında ulaşım temaslarının açılması konusunun yanı sıra barış anlaşması müzakerelerinin ele alınması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu