Ekonomi

Berlin-Brandenburg Havalimanı’nda güvenlik görevlileri grevde

Almanya’da Birleşik Hizmet Endüstrisi Sendikası’ndan (Ver.di) yapılan açıklamada, hava ve yolcu güvenliği ile BER’deki işçi ve eşya muayene noktalarındaki çalışanlara bir günlük denetim çağrısı yapıldığı belirtildi. çarpmak. Gece yarısı biteceği belirtildi.

Açıklamada, çalışanlara gece, hafta sonu ve resmi tatillerde verilen ek fiyatların artırılmasının yanı sıra daha uygun bir toplu sözleşme yapılması için Federal Hava Güvenliği Şirketleri Derneği (BDLS) ile görüşmelerin yürütüldüğü belirtildi. önceki grevlere rağmen güvenlik ve hizmet çalışanları için fazla mesai fiyatları. Patronlarla anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

BER’den yapılan açıklamada, grev nedeniyle 24 Nisan’da havalimanından yolcu uçaklarının kalkmayacağı, havalimanına gelen seferlerde aksamalar yaşanabileceği belirtildi. Açıklamada, hava yolu şirketlerine bu konuda bilgi verildiği ve yolcuların uçak veya seyahat şirketleriyle iletişime geçmelerinin istendiği belirtildi.

Ver.di ile patronlar arasında bir sonraki görüşme 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Sendikanın çağrısı üzerine 20-21 Nisan’da Düsseldorf, Hamburg ve Köln/Bonn havalimanlarında, 21 Nisan’da Stuttgart Havalimanı’nda güvenlik görevlileri greve gitti ve yüzlerce uçuş iptal edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu