Teknoloji

Bilgisayardaki dosya aktarım konumuna göre hız neden değişiyor?

40W Bildiğiniz gibi güç sağlayabilen bir şarj adaptörü kullandığınız her telefon 40W pahasına şarj olmuyor. Adaptör bu çıkışı verebilse de, telefonunuzun bu değere ulaşarak 40W’lık maliyeti de alabilmesi gerekir. hızlı şarj olabilir misin Bu bağlamda farklı cihazlarda farklı maliyetler görüyoruz.

odak noktamızda depolama uniteleri Bu da temelde böyledir. Özellikle taşınabilir birimlerden bilgisayarlara veya bilgisayarlardan taşınabilir depolama birimlerine belge gönderirken. hız farkı görebilirsin. Şimdi nedenine ışık tutuyoruz.

Her şeyden önce, belge aktarım hızının bağlı olduğu iki değişken vardır:

Bunlardan ilki bilgisayarınızdaki depolama birimidir (HDD veya SSD). okuma ve yazma onun suratı. İkincisi, belgeleri aktaracağınız diğer depolama biriminin okuma ve yazma hızıdır. Birden fazla kez, USB, HDD veya diğer depolama birimlerindeki okuma hızı, yazma hızından etkilenecektir. yüksekolduğunu görebilirsin.

Bu nedenle USB gibi depolama birimleri genellikle yalnızca okuma hızlarıyla temsil edilir.

Yüksek okuma hızı çoğu zaman yüksek yazma hızını da beraberinde getirir. çünkü standart yok Her ikisinin de kontrol edilmesi gerekiyor. Aynısı SSD’ler ve HDD’ler için de geçerli.

Örneğin saniyede 500MB belge yazan bir SSD elinizdeki bu bedeli ödemeyebilir.

Çünkü belge aktarımında yazma hızının yanı sıra okuma hızı da belirleyicidir. 500MB/s yazma SSD’niz, daha düşük okuma hızına sahip olandır HDD’nizBu nedenle aktarımı daha yavaş gerçekleştirebilir.

Aynı şekilde tam tersi de olabilir. Eğer C diskinizden D diskinizeBir belgeyi aktarmak istiyorsanız ve diskinizin bağlı olduğu HDD/SSD’nin okuma hızı, amaçlanan HDD/SSD’nin yazma hızının gerisindeyse, aktarım hızınız tekrar sınırlandırılacaktır.

Bu nedenle, HDD ve SSD’lerin yanı sıra USB veya SD kart alırken bile okuma/yazma hızlarına göz atmakta fayda var.

Çünkü aktarım hızı yavaş olan donanımlar uzun vadede çok zaman kaybettirecektir. Tabii ki bu, depolama biriminin az sayıda atılması anlamına gelir. fotoğraflarla dolu bir depoKullananlar için çok değerli olmayacağı için kişiye göre şekillenecek bir problem diyebiliriz.

SD kartlar bu bağlamda daha fazla bilgi içerir. Örneğin U, V ve C ifadeler bize bu kartların yüzleri hakkında fikir verir. (Örnek olarak) U3 ifadesine sahip bir SD karta baktığınızda, en az 30MB/s her zaman yazan bir yüze sahip olmak demektir. Bu, çağdaş SD kartlarda görülen UHS 1 ve 2 olarak değişir.

V cümlesi de video kullanımı Örneğin bir V90 SD kart alırsak 90MB/s demektir. Class C ise 2’nin katları olarak C2, C4, … C10’a kadar çıkıyor ve geleneksel SD kartlardaki yazma hızını ifade ediyor. Bu bağlamda C10 etiketli bir SD kartın 10MB/s yazma maliyeti olacağı kesin gibi görünüyor. Yani bu cümleleri bir ‘sınıf’ olarak düşünebilirsiniz.

Sonuç olarak belgelerin aktarıldığı iki cihazın ortasındaki yüze etki eden değişkenler, her iki cihazın da aynı özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. okuma ve yazmaYüzlerini gördük.

kaynaklar: ScienceABC, Satechi, ProGrade

haberdumlupinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu