Ekonomi

BioXcel Therapeutics demans tedavisi için Avrupa patenti aldı

NEW HAVEN – İlaç geliştirmede yapay zekadan yararlanan bir biyofarmasötik firması olan BioXcel Therapeutics, Inc. (NASDAQ:BTAI), demans hastalarında ajitasyona yönelik deksmedetomidin tedavisi için bir Avrupa patentinin verildiğini duyurdu. Avrupa Patent Ofisi, 13 Mart 2024 tarihinde film, gofret ve tablet gibi bir dizi dil altı dozaj formunu kapsayan 3.562.486 numaralı patenti verdi.

Bu patent, BioXcel’in 100’den fazla patent başvurusu ve çok sayıda yayınlanmış patenti içeren fikri mülkiyet portföyüne önemli bir katkıdır. BioXcel Therapeutics CEO’su Ph.D. Vimal Mehta, “486 patenti, BXCL501 için patent portföyümüzü Avrupa’ya genişletme odağımızla uyumlu” dedi. Şirket bunun, onay bekleyen çeşitli coğrafyalarda potansiyel ticarileştirme için temellerini güçlendirdiğine inanıyor.

Bu Avrupa patenti, deksmedetomidinin suda çözünür oromukozal uygulaması kullanılarak Alzheimer hastalarında ajitasyon tedavisine yönelik bir ABD patent başvurusunun kısa süre önce kabul edilmesini takip etmektedir. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi ayrıca, şirketin IGALMI™ dilaltı filminin korumasını 12 Ocak 2043 tarihine kadar uzatması beklenen, deksmedetomidinin oromukozal formülasyonu ile ajitasyon tedavisi yöntemine yönelik bir patent başvurusuna da izin verdi.

IGALMI™ şu anda yetişkinlerde şizofreni ve bipolar bozukluk I veya II ile ilişkili ajitasyonun akut tedavisi için onaylanmıştır. Sağlık hizmeti sağlayıcısının gözetimi altında uygulanır ve ilk dozdan sonraki 24 saatten sonraki güvenliliği ve etkinliği incelenmemiştir. Klinik çalışmalarda bildirilen en yaygın yan etkiler uykululuk hali, baş dönmesi ve düşük kan basıncıdır.

BioXcel’in BXCL501 ürünü, çeşitli nöropsikiyatrik bozukluklarda ajitasyonu hedefleyen, deksmedetomidinin araştırma amaçlı bir film formülasyonudur. Demans ile ilişkili ajitasyonun akut tedavisi için Çığır Açan Terapi ve şizofreni, bipolar bozukluklar ve demans ile ilişkili ajitasyonun tedavisi için Hızlı İzleme ataması almıştır.

Bu makaledeki bilgiler BioXcel Therapeutics’in basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

selim-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu