Haber

Bursa’da zam protestosunda teneke kutu kavgası!

BURSA (İGFA) –İYİ Parti’nin ülke genelinde eş zamanlı yaptığı zam protestosu Bursa’da arbedeyle sonuçlandı.

Partinin Bursa İl teşkilatının Şehreküstü Meyanı’nda düzenlediği eyleme Bursa Milletvekilleri Hasan Toktaş ve Selçuk Türkoğlu da gaz bidonlarıyla katıldı. İYİ Parti’nin bidonlarla hareketinde, polisin AK Parti İl Başkanlığı binasına bidonların bırakılmasına izin vermemesi üzerine büyük arbede çıktı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesini kınayan partiden Bursa milletvekilleri, vatandaşların demokratik protesto hakkının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu savundu.

“Milletvekili sıfatıyla zam eylemine destek vermek için oradayız” diyen DÜZGÜN Partili milletvekilleri, “Elimizde bomba değil boş benzin bidonları var ve polisler de bunu biliyor. Ama biz kimin verdiğini biliyoruz. Buradan Vali’ye sesleniyoruz.Devlet çarpıklığı kabul ediyor.Biz bu hükümetin beceriksiz ve acımasız yönetiminden kaynaklanan zam politikasına karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu da AK Parti’nin ve İYİ Parti’nin aynı başlık altında kurulmuş iki demokratik parti olduğuna işaret ederek, “İktidarda olmak ona bir ayrıcalık kazandırmaz. UYGUN Parti de bir partidir. Milletin muhalefet görevini verdiği partiye, “Acımasız ve acımasız zamlara karşı demokratik olarak protesto hakkını kullanmıştır. AK Parti’yi değil, GÜZEL Parti’yi ve diğer partileri de korumak ve kollamakla görevlidir. Bursa Valisinin dikkatine sunuyoruz. Gereksiz bir olaya yol açan polisin gereksiz müdahalesini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Ortada Dr. Hasanoğlu, olaylardan önce yaptığı basın açıklamasında, hükümetin yanlış ekonomik programı ve politikaları sonrasında millet olarak yeni bir yükseliş dalgasıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekerek, şunları vurguladı: hükümet ülkeyi iflas noktasına getirdi.

Dr. Hasanoğlu basın açıklamasında şunları söyledi: “Kendi vatandaşını zulmeden ve yoksullaştıran, aynı zamanda zenginlerin de servetlerini katlamalarına imkan veren bu vurguncu düzene karşı mücadelemizden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. tüm kadromuzla.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu