Haber

DENETİM KAPSAMINDA BUGÜN KADIKÖY’DE 71 SKUTER TOPLANDI

Kadıköy’de belediye ekipleri yayaların haklarını korumak ve yasadaki maddeyi uygulamak için kaldırımlarda scooter toplamaya devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belirli bir sistem kurulana kadar her gün özel ekipler tarafından denetimlere devam edileceği belirtildi. Dün ve bugün yapılan denetimler kapsamında toplam 153 adet scooter toplanarak depolara götürüldü. Bugüne kadar yapılan denetimlerde toplam 94 bin 401 TL ceza kesildi.

Kadıköy Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın dün yaptığı açıklamanın ardından harekete geçti. Dün yapılan kontrollerde Kadıköy sokaklarında incelemelerde bulunan Lider Şerdil Dara Odabaşı ve ekipler, 82 adet scooter topladı ve toplam 250 adet scooter firmalarına teslim edildi. Bugün yapılan kontrollerle 71 adet scooter toplanarak depolara götürüldü. Kadıköy Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan kontroller, belediyeden yapılan açıklamaya göre, bariz bir sistem kurulana kadar her gün devam edecek. Öte yandan belediyeden yapılan açıklamada, bugün denetimlerin başlamasının ardından kaldırımlardaki scooterlarda gözle görülür bir azalma yaşandığı belirtildi.

‘SKUTERLERE DAHA TOLERANSLI OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Kadıköy’de scooterların aşırı yoğunluğu ve kaldırımların işgal edilmesi konusunda da ilçedeki vatandaşlar karşı çıktı. Bazıları bu uygulamanın çok ağır olduğuna işaret ederken, bazıları da denetimin yapılmasının doğru olduğunu söyledi.

Hakan Berkkan, ‘Kadıköy Belediyesi’nin kaldırımlara park edilmiş scooterları toplama uygulamasını gazetelerde okudum. Şahsen ben bunu çok doğru bulmuyorum. Ülkede araçları park etmek için otoparklar yapılıyor. O zaman scooterlar ya park edilmeli ya da insanların geçişini engellemedikçe hiçbir şey yapılmamalı. Zaten Avrupa’nın her yerinde bisiklet var. Türkiye’de de scooter var. Scooterlara karşı daha hoşgörülü olmamız gerektiğini düşünüyorum. Scooterlara karşı çıkmak taksi plaka sahiplerinin çıkarınadır. Buna da dikkat edilmesi gerekiyor’ dedi.

‘ULAŞIM ARACI OLARAK KULLANILABİLİR AMA SAYIDA SINIRLIDIR’

Kalamış’ta yaşayan Mine Zanarim, scooter koleksiyonuna çok olumlu baktığını belirterek, “4-6 yaşında bir anneyim. Buradan sabahları bebek arabasıyla okula gitmek bile sorun oluyor. Biz her yere park ediyorlar her yerde scooter var belediyenin bu işini memnuniyetle karşılıyorum memnun kaldım scooter kaldırımdan değil yoldan çıkabiliyor ulaşım aracı olarak kullanılabiliyor ama numarası olmak şartıyla Şu anda çok fazla” dedi.

‘KULLANAN ARKADAŞLAR DAHA DİKKATLİ PARK ETMELİ’

Belediyenin yaptığı uygulamayı doğru bulan Hicran Gündoğdu, “Uygulama doğru olmasına rağmen park alanı da gösterilmelidir. Yoğun kullanılan bir araç olduğu için park alanı yapın ve ‘Motosikletleri park edin’ deyin. burada kaldırımlar yayalar için bu alanlar scooterlar için başvuru yapmakta fayda var kullanan arkadaşlar da daha dikkatli park etsinler çünkü yolda geçilecek yer yok özellikle bebekli aileler için büyük bir acı sadece bebekleri değil trafiği de riske atan yola çıkmak zorunda kalıyorlar bu vesileyle kaldırmadan önce bir alan yapmaları çok daha uygun olur” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu