Haber

Giresun’da Zeytinlik ve Kale Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Giresun Belediyesi iş birliğinde kentin tarihi mekanları olan Zeytinlik ve Kale Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında Zeytinlik ilçesinde kamulaştırılan iki adet betonarme yapının yıkım işlemleri yapıldı.

Vali Enver Ünlü, yıkım çalışması öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki bölgede de 3.61 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmasına ilk kepçeyi vurarak başladıklarını söyledi.

İlk etapta belirlenen 15 binanın yıkılacağını kaydeden Ünlü, bölgede riskli görülen tüm binaların yıkılacağını veya restore edileceğini kaydetti.

Ünlü, Zeytinlik ilçesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) iş birliğiyle binalarda dış cephe ve yenileme çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Mevcut binaları dış etkenlerden korumak için restore ettik, sokak iyileştirme çalışmaları yaptık. Aslında bir çok binamızı aslına uygun restore ettik. Bu proje de devam ediyor, 8-10 binanın restorasyonuna başlıyoruz. İki proje birlikte hayata geçirildiğinde bölgede ömrünü tamamlamış, tarihi ve mimari değeri kalmamış projeler, “Binaları yıkacağız. Zeytinlik ve Kale mahallelerini eski silüetlerine kavuşturmak istiyoruz.”

Zeytinlik semtinde geleneksel mimariyi koruyarak çağdaş yaşamın tüm özelliklerini yaşatacaklarını kaydeden Ünlü, Zeytinlik semtinin turizm ve kültürel hayata katkı sağlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının kentin silueti için çok değerli olduğunu vurguladı.

Şenlikoğlu, bölgede 80 konutun koruma altına alındığını belirterek, 40 konutta çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Zeytinlik semtinin turizmde en değerli destinasyonlardan biri olduğunun altını çizen Şenlikoğlu, “Şehrimizin mimarisini ve tarihi özelliklerini yansıtan çok güzel bir bölge. Tabii burası da doğudaki Zeytinlik semti. Kentin ve batı yakasındaki alanda da devam eden kentsel dönüşüm çalışması var.” dedi.

Şenlikoğlu, yapılan çalışmalarla ilçenin önemli bir turizm alanı olarak herkesin ziyaretine açılacağını bildirdi. devam edecek.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu