Haber

Japonya Başbakanı Kişida’nın ziyareti sırasında patlama sesi: Şüpheli gözaltında

Patlama, Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın ülkenin güneydoğusundaki Wakayama Eyaletini ziyareti sırasında duyuldu. Başbakan Fumio olay yerinden yara almadan tahliye edilirken, olay yerine duman bombası olduğu değerlendirilen boru benzeri bir cisim atan zanlı gözaltına alındı.

Japonya’nın devlet haber ajansı NHK Reuters’in haberine göre, açık alanda meydana gelen olay sırasında büyük bir patlama sesi duyuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan polis, Kişida’nın konuşma yapacağı yerde meydana gelen olayda yaralanmadığını açıkladı.

“ENDİŞELERE YOL AÇTIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM”

Yerel meclis seçim ortası kampanyası kapsamında iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) adayının faaliyetlerine katılmak üzere Wakayama’da bulunan Başbakan Kişida, LDP adayı ile yerel saatle 11:30 sıralarında Saikazaki Fishing yakınlarında bir araya geldi. Bölgedeki liman ve kampanya süreci ele alındı.

Başbakan Fumio Kişida’nın konuşması öncesinde durduğu yerde patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından ortaya çıkan görüntüde, “polisin patlamanın sesini araştırdığını” söyleyen Kişida, “Bu kadar insanı endişelendirdiğim için üzgünüm. Ülkemiz için önemli bir seçim döneminden geçiyoruz. Bunu birlikte devam ettirmeliyiz.”

Japonya’nın eski başbakanı ve Temsilciler Meclisi üyesi Shinzo Abe, 8 Temmuz 2022’de Nara kentindeki Yamato-Saidaiji İstasyonu yakınlarındaki bir siyasi etkinlikte konuşurken suikasta kurban gitti. (DIŞ HABERLER)

haber-ahirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu