Haber

Kayseri’de Hafif Ticari Araç Kazası: 2 Yaya Hayatını Kaybetti

Kayseri’de hafif ticari aracıyla çarptığı 2 yayanın ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı.

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık BD, merhum HHÇ. ve B.Ç.’nin yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık BD’nin savunmasında, olay günü hafif ticari araçla iş için gittiği Nevşehir’den döndüğünü, yolun yaklaşık 10 metre ilerisinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 2 yayayı fark ettiğini ileri sürdü. uzakta, trafik ışıklarının ve yaya geçitlerinin olmadığı bir yerde.

Manevra yapmasına ve fren yapmasına rağmen kazayı engelleyemediğini öne süren BD, “Yayalar cep telefonlarıyla oynuyordu. Hızım 70 kilometreydi. Kazadan sonra araçtan inip ‘yardım ambulans’ diye bağırdım. . O sırada hemşire olduğunu söyleyen biri yardıma geldi. Daha sonra yaralılar ambulansla götürüldü. Hastaneye kaldırıldı. 2 aydır tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Ölen yakınları, şikayetçi oldukları sanık için en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Sanık BD’nin kusurlu olması ve tutukluluk süresi nedeniyle tahliyesine karar veren heyet, BD isimli sağlık raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Tahliye kararına tepki gösteren müştekiler ve sanıklar, polis eşliğinde adliye dışına çıkarıldı.

Etkinlik

ABD yönetimindeki 06 DLA 067 plakalı hafif ticari araç, 31 Mayıs’ta Melikgazi ilçesi Osman Kavuncu Bulvarı’nda karşıdan karşıya geçmeye çalışan HHÇ, BC’ye çarptı.

Kazada ağır yaralanan HHÇ. ve B.Ç. ambulanslarla götürüldükleri Kayseri Şehir Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan sürücü BD tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu