Haber

Kısaca Edirne’den

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Trakya’da Arkeoloji” konulu konferans serisi devam ediyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaraş’ın düzenlediği ve yönetmenliğini yaptığı online programda, İstanbul Üniversiteleri Araştırması (İSTYA) Projesi kapsamında Avrupa yakasında yürütülen çalışmalar ve sonuçları masaya yatırıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Emre Güldoğan, İstanbul’un Çatalca, Silivri ve Beylikdüzü ilçelerinde uzun yıllardır kapsamlı araştırmalar yaptıklarını belirtti.

Araştırmalarında tarih öncesinden Osmanlı dönemine kadar pek çok buluntu bulduklarını belirten Güldoğan, çalışmalarda önemli sonuçlara ulaştıklarını ifade etti.

??????Güldoğan, bu yöndeki araştırmaların 2023 yılında Sarıyer ilçesi sınırları içerisinde başlayacağını sözlerine ekledi.

Keşan’da kaldırımlar engellilerin kullanımına uygun hale getirildi

Keşan’da Hastane Caddesi’ndeki kaldırımın iniş çıkışları için belediye ekiplerince rampa yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Hastane Caddesi’ndeki kaldırım sahanlıklarına rotmixli rampa yapılarak engelli vatandaşların, bebek arabalarının ve market arabalarının rahat bir şekilde ulaşımı sağlandı.

Fen İşleri Başkanı Erdi Kılıç, Mayıs ayında Hastane Caddesi’nde yapılacak asfalt serim çalışmalarıyla kalıcı çözümler üreteceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu