Ekonomi

Kütahyalı Girişimci Kadın 36 Ton Kültür Mantarı Üretti

Ayşe Yağcıklı isimli girişimci, Kütahya’nın Emet ilçesinde kurduğu 36 ton üretim kapasiteli kültür mantarı üretim tesisinde ilk hasadı yaptı.

Yıllardır iş dünyasında üretim ve yöneticilik yapmanın hayalini kurduğunu belirten 40 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Ayşe Yağcıklı, 60 metrekarelik birinci odadan yaklaşık 2,5 ton kültür mantarı elde ettiklerini söyledi. Emet Yeni Sanayi Sitesinde kurdukları kültür mantarı üretim tesisine ait.

Üretmenin ve hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ayşe Yağcıklı, “Yaklaşık 35 gün önce başladığımız mantar üretim aşamasında ilk hasadımızı toplamaya başladık. Çok şükür ürünlerimiz sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamladı. Şu anda ilk aşamadayız, her şey çok iyi gidiyor.”

“Yılda 36 ton mantar üretmeyi hedefliyoruz”

Yağcıklı, üretim tesislerinin tam kapasiteyle üretime geçmesiyle yılda 36 ton mantar üretmeyi hedeflediklerini belirterek, “Tabii ki bu dolaylı olarak istihdama da katkı sağlayacak. Şu anda 6-7 arkadaşımız bize yardımcı oluyor. Onlarla çıktığımız yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Kurduğumuz ve kuracağımız 230 metrekarelik dükkanımızda, “Kültür mantarı üretimimizi 60’ar metrekarelik odalarda sürdüreceğiz” dedi. – KÜTAHYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu