Haber

Özel Sektör Öğretmenleri Depremde Mağdur Olanlardan Temenni Bekliyor: “Zaten Yetimdik Bu Kez Yetim Kaldık”

HABER: DİLAN KUTLU- Kamera: DURSUN ALKAYA

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel sektör öğretmenleri hakkında herhangi bir açıklama yapmadığını belirterek, mağduriyetlerinin devam ettiğini belirtti. Hatay’dan Ankara’ya gelen depremzede öğretmen Engin Koç, “Sürekli diken üstündeyiz. Çünkü hala kendimizi güvende hissetmiyoruz. Bundan sonraki süreçte bizi neler bekliyor. Bunlar hep soru işareti. Zaten öksüzdük. , bu sefer öksüz kaldık, okul yöneticilerimiz maaş versinler, ‘iyi misin’ diye sormadı. dedi.

Özel sektör öğretmenleri deprem bölgelerinde özel sektör öğretmenlerinin mağduriyetini dile getirmek için Ankara Selanik Sokak’ta basın açıklaması yaptı. “Bizi terk ettiğiniz güvencesizlik devam ediyor” pankartları taşıyan öğretmenler, “Bakanlığı bekleme, öğretmene sahip çık” ve “Güven patrona değil öğretmene” gibi sloganlar attı.

Hatay’dan Ankara’ya gelen 28 yaşındaki öğretmen Engin Koç, “Ailemizi kurtardığımız için kendimizi çok şanslı hissettik. Yardıma başladık” dedi.

Eşi ve ailesinin bir arada bulunduğu öğretmen evinde 6 kişinin kaldığını belirten Koç, “Hala kendimizi güvende hissetmediğimiz için sürekli diken üstündeyiz. İş bulma açısından. İş bulma konusunda bizi neler bekliyor? Bundan sonraki süreç.Bunlar hep soru işaretleri.Biz zaten öksüzdük ve bu sefer öksüz kaldık.İlk günden itibaren.O günden beri öğrencilerimin velilerinin durumunu takip etmeye çalışıyorum. Okul yöneticilerimiz maaş ödemeyi bırakın bize ‘iyi misiniz’ diye sormadı.

“PEK ÇOK DEPREMDE BİRÇOK ARKADAŞIMIZ GEÇEN AYIN MAAŞINI BİLE ALAMADI”

Basın açıklamasını Özel Branş Öğretmenleri Ankara İl Temsilcisi Mahmut Yıldırım okudu. Yıldırım dedi ki:

“Özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler işlerini, yakınlarını ve evlerini kaybetmiş, bilinmez bir sürece girmiştir. Aradan bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili tek bir açıklama yapılmamıştır. özel bölümlerde çalışan öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi.Geçen ay depremden kurtulan birçok arkadaşımızın maaşını bile alamadı.Bu da yetmezmiş gibi deprem bölgesinde eğitim medyum verilmesine rağmen işveren baskı yapıyor. Öğretmenlerin çalıştırılması üzerine ve online eğitime devam etmeleri istendi.Buna itiraz eden öğretmen arkadaşlarımız baskılarla karşılaştı.tarafından işten atıldılar.

“DEPREM MAĞDURLARI TÜM DOSTLARIMIZI DEVLET OKULLARINA KAYIT ETMELİLER”

Deprem bölgesinde özel bölümde görev yapan öğretmenlerimizin talepleri kabul edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin isteğine bağlı olarak depremden etkilenmeyen 71 ilde devlet güvencesiyle istihdam sağlamalı ve depremzedelerimizin tamamını devlet okullarındaki ekibe almalıdır. Aileleri ile birlikte il dışına çıkmak zorunda kalan öğretmenlerin barınma sorunu ücretsiz olarak çözülmelidir. Mevcut durum koşulları değerlendirildiğinde, deprem bölgesindeki özel bölüm öğretmenlerinin sözleşmeden doğan haklarının İş Kanunu ve yönetmeliklerine bakılmaksızın zorlayıcı bir sebep aranmaksızın korunması ve maaşlarının doğrudan ödenmesi gerekmektedir. işveren aracısız devlet tarafından öğretmene.

safranbolu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu