Haber

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde ittifaka ilişkin açıklamalarda bulundu.

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2024’te yapılacak yerel seçimlerde ittifakla hareket edip etmeyeceklerini belirterek, “Yerel seçimler yaklaşırken herhangi bir partinin önerisine danışılıp değerlendirilerek yetkili kurumlarımız nezdinde karar alınabilir. .Ama şimdilik inşallah kendi adaylarımızla bağımsız gitmeyiz.Düşündük.” söz konusu.

Erbakan, partisinin Kartal ilçe teşkilat binasında basın mensupları ve partililerle birlikte kahvaltı programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erbakan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin Türkiye ve tüm insanlık için hayırlı olmasını dileyerek, milletin 14 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğini geniş bir farkla Cumhur İttifakı’na verdiğine değindi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olduklarını ifade eden Erbakan, Refah Partisi’nin seçimleri açık ve net bir şekilde kazanan parti olduğunu vurguladı.

2024 yerel seçimleri için çalışmalara başladıklarını belirten Erbakan, şöyle devam etti:

“Partimiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi oldu. Bu seçimden sonra değinilmesi gereken bir diğer önemli konu da sandık şirketlerinin manipülasyonları. Anket şirketleri Refah Partimizi 3 yıl bir daha göstermedi. Yaklaştı. Son seçim.Oylamayı onayladılar.Ancak seçim sonuçları bu anketlerin bilimsel ve objektif bir şekilde yapılmadığını ortaya koydu.Cumhurbaşkanlığı seçiminde de anket şirketleri başarısız oldu.Çünkü anket şirketlerinin yüzde 80’i Sayın Kılıçdaroğlu’nu koydu. Seçim sonuçları hiç de bu anket şirketlerinin söylediği gibi olmadı.

Meclis’te, kamuoyunda, hükümette, ülke gündeminde teklifleri ve yapıcı eleştirileriyle yer alan Erbakan, Meclis’in rengini değiştireceğini söyleyerek, Meclis’te, yönetimde ve yargıda adalet mücadelesi vereceklerini ifade etti.

Erbakan, yerel seçimlerde oybirliğiyle hareket edip etmeyeceklerinin sorulması üzerine ise, “Yerel seçimler yaklaştığında başka bir partinin önerisi yetkili kurumlarımızla görüşülerek ve değerlendirilerek karar alınabilir. Olursa oybirliğiyle hareket edilir. Bunu değerlendirmek ve temsil meclislerimizde tartışmak söz meselesi ama şu an için kendi gücümüzle kendi adaylarımızla gitmek için çalışıyoruz.” sözlerini kullandı.

derepazari-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu