Ekonomi

Sinop Hamsi Balık Sezonunda Yarı Fiyatına Düştü

Sinop hamsisi balık sezonunun başlamasından bu yana yarı yarıya ucuzladı. Yeni döneme 80 lirayla merhaba diyen hamsi, 40 liradan alıcı buluyor.

Tezgahlarda bol miktarda hamsi var. Sinop hamsisi bu yıl 80 liradan satılmaya başlandı. Bugünlerde 40 liraya satılan hamsi hem satıcıyı hem de müşteriyi sevindiriyor. Lezzeti ve fiyatıyla tercih edilen hamsi, Sinop tezgahlarında en çok satılan balık oldu.

Balık satıcısı İbrahim Gündoğdu, yaptığı açıklamada, “Hamsilerimiz bol, vatandaşlar bol bol yiyor. Hamsilerimiz Sinop’tan geliyor ve çok harika hamsiler. Bol ve ucuz. Fiyatları 35 ile 50 lira arasında değişiyor,” dedi. 40 lira civarında ama bugünkü fiyatlar 40 lira.Balık “Bol, bu enflasyon ortamında vatandaşın yiyebileceği en lezzetli ve protein açısından zengin balıktır” dedi.

Müşterilerin balık tezgahlarında hamsi almak için sıraya girdiği görüldü. Müşteriler hamsi fiyatlarının ucuzlamasından memnun olduklarını belirtirken, herkese hamsi almaları tavsiye edildi. Tezgahlardaki diğer balıklardan mezgit 60 TL, palamut 200 TL, zargana 150 TL, tirsi ise 40 TL fiyatla satışa sunuldu. -SİNOP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu