Haber

Sular durmuyor! Fenerbahçe ezeli rakibini hem FIFA’ya hem de savcılığa şikayet etti

Fenerbahçe SporKulüp, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Yardımcısı Erden Timur hakkında hem Cumhuriyet Başsavcılığına hem de FIFA’ya suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

KULÜP DUYURUSU YAPILDI

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Erden Timur’un 29 Mart’ta bir televizyon kanalında yayınlanan ve Fenerbahçe Futbol A.Ş. S.

İşte Fenerbahçe’den yapılan açıklama:

“29 Mart 2023 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda, kapatılan reklamı kamuya açıklayan Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili’nin açıklamaları nedeniyle Kulübümüz tarafından yasal işlem başlatılmıştır. Fenerbahçe Futbol A.Ş.

Kamuoyu ile paylaşmak istediğimiz genel adımlar şu şekildedir;

• Söz konusu yönetici hakkında “Haksız Rekabet” ve “Ticari Sır, Banka Sırrı veya Müşteri Sırrı Nitelikli Bilgi veya Belgelerin Açıklanması” suçlarından, gerçeğe aykırı ve yanıltıcı ifşa nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kulübümüzün ticari sır niteliğindeki bilgi ve belgelerinin, Kulübümüzün izni olmaksızın,

“HAKSIZ REKABET”

• Türk Ticaret Kanunu’nun “Haksız Rekabet” kararlarına istinaden dürüstlük kurallarına aykırı bu davranış nedeniyle haksız rekabetin tespiti istemiyle dava açılmıştır.

• FIFA nezdinde, kulübümüzün gizli transfer tekliflerinin yetkisiz bir kişi tarafından kamuoyuna açıklanması nedeniyle,

FIFA Etik Kuralları’nın (FIFA Etik Mevzuatı) 17. maddesinde düzenlenen ‘Gizlilik Yükümlülüğü’ kararlarının ihlali nedeniyle, bu olaya katılması beklenen tüm kişi ve kurumlar hakkında FIFA Etik Kurulu nezdinde soruşturma başlatılması talep edilmiştir. ihlal.

“HUKUKİ TAKİPİMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Milyonların önünde, spor ve sporYönetim etik ilkelerine taban tabana zıt olarak sunulan bu tutumla ilgili genel takibimiz devam edecektir.

Fenerbahçe Spor Kulübü”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu