Haber

Tek şeritli köprü güncel değil

Tek şeritli köprü güncel değil

Tek şeritli dur-kalk köprüsü yıkıldı, yerine yenisi yapılacak.

MANİSA – Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yılmaz Mahallesi’nde bulunan tek şeritli dur-kalk köprü yıkıldı, Salihli Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çift şeritli köprü yapılacak.

Salihli Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Yılmaz Mahallesi’ne yapılacak yeni köprünün imalat masrafları karşılanacak. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 28 yıldır ulaşım sağlayan ve hizmet ömrünü tamamlamış olan köprünün yerine 80 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde olacak yeni köprünün Yılmaz Mahallesi ve çevre mahallelere hayırlı olmasını diledi. hayat.

Yılmaz Mahallesi ile çevre mahalleler, Gölmarmara, Akhisar ve İstanbul’un bağlantısını sağlayan ve kullanım ömrünü tamamlamış tek araç geçişi olan köprü yıkılarak yeni köprünün yapım çalışmalarına başlandı. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün arasında imzalanan iş birliği protokolünde, tüm üretim maliyetlerinin yüzde 50’si Salihli Belediyesi, yüzde 50’si Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Yeni köprü inşaatı alanında incelemelerde bulunan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Önder Kayda, Yılmaz Mahalle ve diğer mahallelerle ulaşımın aksamaması için Büyükşehir ve Salihli Belediyesi gruplarına müteahhit koyarak tali yolun açıldığını belirterek, yeni köprünün mayıs ayı başında yeniden ulaşıma açılacağını söyledi. .

Yılmaz Belediye Başkanı merhum İbrahim Fazilet döneminde yapılan köprünün 80 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde olacağını anlatan Lider Kayda, “Rahmetli Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Yılmaz Mahallesi’nde doğup büyüdüm. Ama köprü artık ömrünü tamamladı.Yeni köprü için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile protokol imzaladık.Eski köprüyü yıkıp yeni köprünün yapılması için çalışmalara başladık.Vatandaşlarım adına. , Cengiz Önder’ime, ekibine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Köprü yıkım ve yapım çalışmalarına Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Serkan Sözer, Büyükşehir Belediyesi Salihli Muhtarlık Şube Müdürü Mustafa Gün, Yılmaz Mahalle Muhtarı İrfan Ağım, belediye daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu