Yaşam

Usta Oyuncu Hülya Koçyiğit Denizlili kadınlarla buluştu

DENİZLİ (İGFA) – Büyükşehir Kadın Yapımcılar Festivali kapsamında festivalin açılış programına onur konuğu olarak katılan Türk Sinemasının efsane ismi Hülya Koçyiğit, Denizlili hanımlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen İtina, davetliler ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Kadın Üretken Kadınlar Festivali düzenlendi. Bayan katıldı. Hayranlarının yoğun ilgisi ve sevgi gösterisi altında salona gelen devlet sanatçısı Hülya Koçyiğit, böylesine değerli bir festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sevilen sanatçı Koçyiğit, “Siz sevginizle o kadar güzel, muhteşem, göz alıcı el emeği eserler yarattınız ki. Emekleriniz ve yüreğiniz için teşekkür ederiz. Festivalimiz bereketli olsun. “Bizleri bir araya getiren bu güzel etkinliği düzenleyen Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Lider Zolan: Hanımlar bizim baş tacımızdır

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetini kabul edip Denizli’ye gelen usta oyuncu Koçyiğit’e teşekkür etti. Usta oyuncuya tüm Türkiye’nin hayran olduğunu belirten Önder Zolan, “Kadınlar kalbimizin tacıdır. Size bu fırsatı vermemiz gerekiyor. Yolunuzu açmamız lazım. Bu şehri, bu ülkeyi hem duygularınızla hem de üretim yeteneğinizle ileriye taşıdınız. İnşallah bundan sonra Allah yolumuzu açacaktır. “Birlikte iyileşelim” dedi. Konuşmaların ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen’in moderatörlüğünde hanımlar merak ettikleri soruları usta oyuncuya sordu. Koçyiğit, tüm soruları içtenlikle yanıtlayarak deneyimlerini Denizlili hanımlarla paylaştı. Programın sonunda Önder Zolan, bayanlarla birlikte “Sev Kardeşim” şarkısını söyleyen Hülya Koçyiğit’e günün anısına üzerinde Denizli Horozunun yazılı olduğu sloganı hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kadınların el yapımı göz kamaştıran eserlerini sergiledikleri stantları tek tek gezen Hülya Koçyiğit, Önder Zolan’la birlikte dev tesisi inceleme fırsatı buldu.

Lider Zolan çalıştaya katıldı

Öte yandan Lider Osman Zolan, Büyükşehir Kadın Üreten Şenlik kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarının ilkine katıldı. Lider Zolan, eğitmen Nahide Erkan’ın “Pasta Üzerine Mesaj Yazma Tekniği” konulu atölyesine katılarak bir süre buradaki eğitimi takip etti. Eğitimin sonunda Önder Zolan, eşi Berrin Zolan’a Büyükşehir Üreten Kadınlar Festivali temalı pastayı hediye etti. Festivalde konserlerin yanı sıra atölye eğitimleri, ücretsiz sağlık taramaları, kukla, palyaço gösterileri, yüz boyama ve sihirbaz gösterileri de çocuklara sunuluyor.

Sevilen yazar Şermin Yaşar da festivale geliyor.

Oyuncu-anne olarak tanınan yazar Şermin Yaşar da festival kapsamında Denizlililerle bir araya gelecek. Sevilen oyuncu Yaşar, 9 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’te Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek röportajda deneyimlerini paylaşacak. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Işıl Koç, saat 16.00’da sahneye çıkarak festival coşkusunu paylaşacak. Türk el sanatlarından ev dokumacılığına ve hazır giyime kadar pek çok farklı el sanatı eserinin sergilendiği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarımı, dikiş, örgü, klasik giyimli bebek yapımı, çatal bıçak takımı, cam işçiliği, çömlekçilik, dericilik gibi sanat dalları da dikkat çekiyor. Dokumacılık, gümüşçülük, geri dönüşüm süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış, iğne oyaları gibi klasik Türk el sanatları. Örnekler var. Ayrıca festivalde kuru gıda, kek, salça, reçel ve turşu gibi yöresel gıdalar da alıcılarını bekliyor.

kirkagacajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu