Haber

Vucic: NATO Sırbistan için bir tehdit haline geliyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, TV Prva’ya Batılı temsilcilerin Belgrad’ı bununla Rusya’yı korkutarak NATO’ya katılmaya çağırdığını, ancak kendileri için asıl tehdidin Kuzey Atlantik İttifakı olduğunu söyledi.

“NATO BİZİM İÇİN ESAS TEHDİT”

Vucic, “Bize Rusya’nın herkes için bir tehdit oluşturduğunu, dolayısıyla NATO’ya katılmamız gerektiğini söylüyorlar. NATO’ya katılamayız çünkü NATO bizim için asıl tehdittir.”söz konusu.

Vuciç, 23 Nisan’ın NATO’nun Sırbistan Radyo ve Televizyon binasına düzenlenen ve 16 çalışanın hayatını kaybettiği hava saldırısının 24. yıldönümü olduğunu da hatırlattı.

24 Mart’ta, 1999’da bombalamanın başlamasının yıldönümünde, Vuciç Batı askeri bloğunun liderliğine seslendi, “İttifak’a Sırp vatandaşlarını öldürme hakkını kim verdi? NATO bombalamaları 87’si çocuk olmak üzere 2500’den fazla insanı öldürdü ve 100 milyar dolar hasara yol açtı”kelimeleri kullanmıştı.

Sırbistan şu anda NATO’nun ‘Barış İçin Ortaklık’Programın bir üyesi olarak, 2007 parlamento kararına uygun olarak askeri tarafsızlığını koruyor.

 

KAYNAK: AFP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu