İş

‘Yapamazsın’ dedikleri işe başladı, evini aldı, 8 kişiye istihdam sağladı.

Kahramanmaraş’ta 3 çocuk annesi Hatice İtina, “yapamam” dedikleri işe işveren oldu ve 8 kişiye istihdam sağladı.

Dulkadiroğlu ilçesine bağlı İsa Divanlı Mahallesi’nde 20 yıldır el sanatları ile uğraşan 3 çocuk annesi 50 yaşındaki Hatice İhtimam, esnaf olarak başladığı gümüş iplik, seccade, nevresim ve pike işine döndü. bir hobi, gelirini kazanca dönüştürmek.

İhtimam, “20 yıldır bu iş sayesinde el sanatları ile uğraşıyorum. Teklifim yılmasınlar. Şu an evlerinde 8 çalışanım var. 8 kişi buradan ekmek yiyor, bugün için teşekkürler. ben burayı kurarken çok heyecanlıydı.3 çocuk annesi olduğum için eşim bile çocuklarla ilgilenmemi istemedi.Ben bu işi yaparım dedim.Azimli bir hanımefendi.Her şeyi başarır. O istiyor. Biz buna gücümüz yetiyor. İhtiyaç duydukları her şeyi elden yaratabiliyoruz” dedi.

Özen, “Kadınlar her zaman üretmeli. Üreten eller kötü gün görmez. Kadınlarımın boş vakit geçirmelerine karşıyım. Küçük de olsa bir şeylerle uğraşmak zorundalar. Yeter ki istesinler. Yeter ki istesinler.” insan kendi içindeki gücü sınırlamadığı için içindeki gücü görüyor.3 çocuk annesiyim ve bu süreçte çocuklarımı okuttum ve evimi aldım.Oğlumlardan biri öğretmen oldu.Bir hanımefendi mutlaka almalı altın bileziğini tak küçükken annem bana dikiş dikmeyi öğren nakış öğren derdi ben de anneme ne yapayım derdim annem de öğren duvar deliğine bırak sen zamanı gelince kullanabilir.” derdi” ifadelerini kullandı, şimdi ise bu işten ekmek yiyorum. – KAHRAMANMARAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu