Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Uçaklarımızın yükü artıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Havacılık sektörümüzde büyüme devam ediyor. 2023 yılı ilk 6 aylık verileri olan havayolu kargo trafiği, bir önceki yılın aynı ayına göre toplamda %1,6 artış gösterdi. Dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde uçak ve kargo taşımacılığında önemli düşüşler yaşandı. 2023 yılının ilk 6 aylık verilerine baktığımızda ise bu durum yükseliş trendine girdi. Yıl sonuna kadar kargo miktarını yüzde 6 artırmayı hedefliyoruz.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hava ulaşım araçlarının artık hızlı ve konforlu olmasının yanı sıra yük taşımacılığında da daha sık tercih edildiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

“Günümüzde dünyanın bir yerinden başka bir yerine mesafe fark etmeksizin yük taşımacılığı havayolları tarafından en kısa sürede teslim edilecek noktaya gelmekte ve bu durum ticaret departmanına birçok avantajı beraberinde getirmektedir. 2022 yılının ilk 6 ayında iç ve dış hatlarda toplam yük trafiği 1 milyon 818 bin 169 ton oldu. 2023 yılı Haziran ayı sonunda iç ve dış hatlarda toplam 1 milyon 846 bin 483 tona ulaştı. Böylece 2023 yılının ilk 6 aylık verileri bir önceki yılın aynı ayı verilerine göre %1,6 artış gösterdi. Dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde uçak ve kargo taşımacılığında önemli düşüşler yaşandı. Önümüzdeki dönemde yük boyutunda %6 artış hedefliyoruz” dedi.

Uraloğlu, yük taşımacılığında hava kargo trafiğindeki artışın en önemli nedenlerinin hız ve emniyet olduğunu belirterek, “Hava yük trafiğindeki artışın en önemli nedeni hassas yüklerin hasarsız taşınması, güvenli ve hızlı bir yöntem olmasıdır. uluslararası ticarette. Ayrıca gümrük işlemleri daha hızlı ve kolaydır. Havalimanlarımız insanımızın hayatını kolaylaştırmaya devam edecek.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu