Haber

ABD, Avustralya’nın çok sayıda roketatar sistemi kurmasına yardım edecek

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Avustralya-ABD Bakanlar Diyaloğu (AUSMIN) kapsamında Avustralya’ya yaptığı ziyarette, Pentagon’un Avustralya’nın çoklu roketatar sistemleri üretmesine yardım edeceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avustralya’nın Queensland kentinde düzenlenen Avustralya-ABD Bakanlar Arası (AUSMIN) Diyaloguna katıldı. Savunma Bakanı Austin, Avustralyalı mevkidaşı Richard Marles ile düzenlediği basın toplantısında, “Avustralya’nın savunma endüstrisi ile karşılıklı yarar sağlayan birkaç girişim yürütüyoruz ve bu girişimler, Avustralya’nın 2025 yılına kadar kendi çoklu roketatar sistemini üretmesine yardımcı olma taahhüdümüzü içeriyor.” dedi. Austin, uygulanacak planın ABD’nin teknolojik üstünlüğünü keskinleştirmenin yanı sıra savunma sanayi tabanını da güçlendireceğini belirtti.

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, “Burada bir güdümlü silah ve patlayıcı mühimmat şirketi kurmak için attığımız adımlardan gerçekten memnunuz” dedi. İki ülkenin ortasındaki ortak sanayi üssünün bir parçası olarak Avustralya’da füze üretimine başlamayı umduğunu belirten Marles, ikili anlaşmanın bir modülü olarak Amerikan nükleer enerjili denizaltılarının Avustralya sularını daha sık ziyaret edeceğini söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle 2019’dan bu yana ilk kez üst düzey bir toplantıya ev sahipliği yapan Avustralya, Çin gibi olası tehditlere karşı aradaki farkı dengelemek için uzun menzilli taarruz formüllerine yönelirken kendi silahlı kuvvetlerine yatırım yapıyor. – KRALİÇE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu