Haber

BAKANLIK KURUMU: ‘ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİ YIKILACAK, YERİNE KONUTLAR YAPILACAK’ İDDİALARININ GERÇEK ESASI YOKTUR

ESENTEPE, İzzetpaşa, Kuştepe, Yayla ve Mahmut Şevket Paşa mahalleleri için kentsel dönüşüm toplantısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum’un katılımıyla 20 Nisan’da gerçekleştirildi. Şişli’de bir otelde mahallelilerle bir araya gelen Bakan Kurum, “Şişli Etfal Hastanesi yıkılacak, yerine konutlar yapılacak” gibi iddialarda bulunanların hiçbir dayanağı, delili, hiçbir şeyi olmadığını söyledi. gerçekle yapmak için. Şişli Etfal Hastanesi için böyle bir planımız, çalışmamız, projemiz yok. İstanbul halkı huzur içinde yatsın. Şişli Etfal Hastanesi yine hastane olarak kalacak ve milyonlara hizmet verecek.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Esentepe, İzzetpaşa, Kuştepe, Yayla ve Mahmut Şevket Paşa mahallelerinin kentsel dönüşüm toplantısında mahalle sakinlerine seslenerek, “İşte bunlar… Bir müjdemizle Şişli’de yapacağız; Sultanbeyli, Sancaktepe, Çatalca ve Silivri’de 100 bine yakın vatandaşımızın emlak sorununu yıllardır analiz ettik ve geri getiriyoruz. Bugün de inşallah çözüyoruz. Şişli’nin Mahmut Şevket Paşa, Yayla, İzzetpaşa, Kuştepe ve Esentepe mahallelerinde vatandaşlarımızın mal sorunu var. Mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz. Çözümlerini bugün ortaya koyacağız” dedi.

“Ne BÜYÜKŞEHİR HEM ŞİŞLİ BELEDİYESİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ”

Bakan Kurum, ‘Mahallelerimizin bazılarının imar planı var, bazılarının yok. Bazı yerlerde Tapu Tahsis Belgesi var, bazılarında yok. Bazı yerlerde planlar iptal edildi. Bazı yerler takas edilerek hazineye devredilmiştir. Ne büyükşehir belediyesi ne de Şişli belediyesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmedi, vatandaşlarımız tapularını alamadılar. Mahallelerimizin yapı stokunun büyük bir bölümü ömrünün sonuna gelmiş durumdadır. Yıllardır yaklaşık 90 bin kardeşimizin yaşadığı bu mahallelerde sahiplenme ve dönüşüm sorunu halen devam etmektedir. Kentsel Dönüşüm ve Milli Emlak Genel Müdürlüklerimize talepleriniz ile ilgili tüm bilgiler verilmiştir. Gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması için talimat verdim. İnşallah vatandaşlarımız tapularına kavuşacak ve konutunu yenilemek isteyen vatandaşlarımızın haklarını kaybetmeden kentsel dönüşüme girmelerini sağlayacağız” dedi.

‘BUNUN BULAŞTIĞI YALAN’, ‘MÜFTERİLİK’ HASTALIĞI VAR’

Mahmut Şevket Paşa, Yayla ve İzzetpaşa’ya hayırlı olsun diyen Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Kuştepe ve Esentepe’mize hayırlı olsun. Emeğinize, yeni evlerinize, size, evladımıza ve Şişli’mize hayırlı olmasını diliyorum. Şişli Etfal hastanemiz hakkında belediye ve medyanın kasten ve asılsız yalan ve iftiralarına da cevap vereceğim. Burada bir kez 1899 yılında Sultan Abdülhamid Han’ın 7 aylık kızı Hatice Sultan hastalanıp ölünce; Çocuklar için bir emirle kurulmuştur. İstanbulumuzun gözbebeğidir. İstanbul’da milyonların şifa bulduğu yerdir. Bizler buranın tarihi değerini ve faydalı hizmetlerini çok iyi bilen yaşayan insanlarız. burada açıklıyorum. ‘Şişli Etfal Hastanesi yıkılacak, yerine konutlar yapılacak’ gibi iddialarda bulunanların hiçbir dayanağı, delili, gerçekle alakası yoktur. Şişli Etfal Hastanesi için böyle bir planımız, çalışmamız, projemiz yok. İstanbul halkı huzur içinde yatsın. Şişli Etfal Hastanesi yine hastane olarak kalacak ve milyonlara hizmet verecek. İki temel alışkanlıkları var kardeşlerim. Çalışmıyorlar ve sadece saçma sapan konuşuyorlar. Bunlara ‘Çaresiz Yalan Söyleme’ ve ‘Velayet Hastalığı’ dahildir. Yani bunlar; Dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Tedavileri yok ama yine de Allah’tan acil şifalar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu