Haber

Erdoğan’dan tarihi mesaj: Bunun mümkün olmadığını herkes anlamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümünde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burada şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize hayırlı ömürler dilerim. Şehitlerin hatırasına sahip çıkan Kıbrıslı kardeşlerimi tebrik ediyorum.

1974 Barış Harekatı’nın önünü açan dönemin Başbakanı Sayın Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Sayın Erbakan’ı ve Sayın Türkeş’i rahmet ve minnetle anıyorum.

Türk milleti hiçbir zaman zalimlere boyun eğmedi. Bugün yok etmek istedikleri Kıbrıs Türkü, kendi bayrağının gölgesinde inançla yaşıyor.

Adadaki gerçekler netleştiğinde federal bir analizin mümkün olmadığını herkesin anlaması gerekiyor. Yargıçların eşitliği ve Kıbrıslı Türklerin devletler arası eşit statüsü tescil edilmedikçe, yeni bir müzakere sürecine girilmesi söz konusu değildir.

GÖRMEZDEN GEÇİRMEK MÜMKÜN DEĞİL

Koşullar ne olursa olsun, Kıbrıs Türklerinin eşit egemenliğini ve devletler arası eşit statüsünü yeniden teyit etme çabalarımızdan geri adım atmayacağız. Adanın kadim ve vazgeçilmez unsuru olan Kıbrıs Türkleri, dünyadan koparılamaz ve yok sayılamaz.

BİR AN KKTC’Yİ TANIYIN

BM kürsüsünden tüm dünyaya tarihi çağrımı tekrarlıyorum, adadaki gerçeklere artık sırtınızı dönmeyin ve KKTC’yi bir an önce tanıyın.

detaylar geliyor

camliyaylaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu