Haber

Etiyopya’da Fano Militanlarıyla Çıkan Çatışmalarda 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Etiyopya’da Fano militanları ile yerel halk arasında 5 Kasım’dan bu yana aralıklarla devam eden çatışmalarda 18 kişi hayatını kaybetti.

Addis Standard’a göre Fano militanları ile ülkenin Amhara bölgesinde yaşayanlar arasında çatışma yaşanıyor.

Amhara’nın Oromiya bölgesinde Fano militanları ile yerel halk arasında 5 Kasım’da çıkan silahlı çatışmalarda şu ana kadar 18 kişi hayatını kaybetti.

Aralıklı olarak devam eden çatışmalarda 30’dan fazla kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, çatışmaların Fano militanlarının yerleşim bölgelerine saldırmasının ardından çıktığını iddia etti.

Nisan ayında Amhara’da güvenlik güçleri ile Fano militanları arasında çatışmalar çıktı ve eylül ayında yaşanan çatışmalarda 50’den fazla Fano militanı öldürüldü.

Amhara’daki çatışmalar

Etiyopya’da federal hükümet, Kasım 2022’de Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ile barış anlaşması imzaladı. Bölgedeki tüm örgütler silahsızlanma konusunda anlaşırken, Amhara merkezli “Fano” adlı milis grubu orduyla çatışmaya başladı.

Federal hükümet, Amhara bölgesinde ordu ile yerel milisler arasındaki çatışmaların yoğunlaşması üzerine 4 Ağustos’ta olağanüstü hal ilan etmiş, 7 Ağustos’ta da Amhara’da bazı bölgelerde kontrolün kaybedildiğini açıklamıştı.

Afrika Birliği (AfB), 16 Ağustos’ta ordu birlikleriyle isyancılar arasındaki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

bahsili-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu