Sağlık

Gaziantep’te yaklaşık 165 bin kadına sağlık taraması

GAZİANTEP (İGFA) –GBB Sağlık Hizmetleri ve Özürlüler Daire Başkanlığı ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan KETEM ve Taşınabilir Mamografi Tarama Aracı sayesinde, erken teşhis için şehrin merkez, ilçe, belde ve köylerinde yaşayan her kadının hayatına dokunuyor. kanser, 53 bin 224 mamografi, smear 34 bin 842 kadın gaita muayenesinden yararlanırken, 8 bin 749 kadın gaita tetkikinden, 48 bin 33 kadın kadın sağlığı eğitiminden yararlandı.

20 bin 23 kadın eğitim ve tarama için merkezlere taşınırken, toplam 164 bin 871 kadına hizmet verildi.

Tarama aracı ile şehrin her bölgesinde 40-69 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri taramasından geçirildi. Meme ve kolon kanseri alanlarında hem tarama testleri hem de bilinçlendirme eğitimleri yapılırken, 2022 yılında sadece meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve gaitada kapalı kan taraması ile 9.303 kişi tarandı. Kadın ve üreme sağlığı eğitimlerinde, 3.437 kadına ulaşıldı.

KADIN SAĞLIĞINDA TAŞINABİLİR MAMOGRAFİ TARAMA ARACI İLE KANSERLE MÜCADELE

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bu çalışma ile son 8 yılda mamografide 3 bin 385, smearde 954, GGK’da 239 olmak üzere toplam 4 bin 578 kişi üst kuruma sevk edilirken, toplam 270 kişi sevk edildi. kadınlara 211 meme kanseri ve 56 serviks dahil olmak üzere kanser teşhisi kondu.

Kanserle mücadelede değerli noktalardan biri olan erken teşhis için şehirde yaşayan 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri tarama, teşhis ve tedavi imkanları sunuyoruz. 50-70 yaş arası vatandaşlar için -65 ve kolon kanserleri. artırmak için faaliyetler sürdürülmektedir.

Şehirdeki ücretsiz kanser tarama faaliyetlerinin mevcut talebi karşılayamaması ve kadınların mevcut merkezlere ulaşımı sorununu ele alarak Portatif Mamografi Tarama Aracı’nı hayata geçiren GBB, taramalarına ulaşımın mümkün olmadığı mahalle ve kırsal alanlarda devam ediyor. sağlık tesisleri zordur.

arakli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu