Haber

İmamoğlu davası öncesi Esenboğa’da gizli görüşme mi yapıldı? CHP iddiayı Meclis gündemine taşıdı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile Prof. hükümeti nasıl etkileyeceği kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı.

CHP’Lİ TORUN İMAMOĞLU İDDİASINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, duruşmadan önceki gün toplantı yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

“CUMHURBAŞKANLIĞINDAN HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMADI”

Torun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 13 Aralık’taki görüşmenin doğru olup olmadığını sordu. Oktay’ın yanıtlanması talebiyle soru önergesi hazırlayan Torun, “İmamoğlu davasıyla ilgili olarak 13 Aralık’ta Esenboğa Havalimanı’nda Erdoğan başkanlığında özel görüşme yapıldığı iddiaları basına yansıdı ancak Cumhurbaşkanlığından bu iddialarla ilgili bir rapor çıkmadı, herhangi bir açıklama yapılmadı, Esenboğa Havalimanı’nda Erdoğan başkanlığında toplantı yapıldı mı, yapıldıysa gündem nedir, toplantıda İmamoğlu davası gündeme geldi mi? Cumhurbaşkanlığı bünyesinde siyasetçilere yönelik yargı süreçleriyle ilgili toplantıların yapılması rutin bir süreçti ve bu daha önce rutin bir süreç miydi, bu kapsamda toplantılar yapıldı mı diye soruldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun.

“NEDEN DÜŞÜNÜYORSUN?”

Torun “Saray halkı günlerdir bu rezalete sessiz kaldı. Niçin susuyorsunuz? Ödeyemeyeceğiniz bir hesabınız mı var? Fazla mesai yapıp toplantılar yapmanız gerekirken seçilmiş belediye başkanımıza kumpas mı kuruyorsunuz?” İmamoğlu ile ilgili duruşmada senaryosu sarayda yazılan bir tiyatro sergilendi. Bu herkesin bildiği bir gerçektir ve tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu