Ekonomi

Kazanç çağrısı: Symbotic güçlü ilk çeyrek sonuçlarını bildirdi, dağıtım rekorunu kırdı

Robotik ve otomasyon çözümleri sağlayıcısı Symbotic (kod kodu: SYM), 2024 mali yılının ilk çeyreği için güçlü finansal ve operasyonel sonuçlar bildirdi. Şirket, Symbotic sisteminin tamamının yalnızca 20 ayda rekor düzeyde devreye alındığını ve daha fazla çalışmaya odaklandığını duyurdu. dağıtım süresinin kısaltılması. Çeyrek geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %80 artışla 369 milyon dolara yükseldi. Brüt kar marjı da sırasıyla %20’ye yükseldi. Geleceğe baktığımızda Symbotic, ikinci çeyrek gelirlerinin 400 milyon dolar ile 420 milyon dolar arasında olmasını ve FAVÖK’ün 12 milyon dolar ile 15 milyon dolar arasında olmasını bekliyor. Şirketin birikmiş birikimi şu anda 23,2 milyar dolardır ve beş yeni sistem konuşlandırması başlatırken üçünü tamamlayarak toplam operasyonel sistem sayısını 15’e çıkarmış ve 37 konuşlandırma devam etmektedir.

Temel Çıkarımlar

  • Symbotic, müşteri talebini karşılamak için dağıtım hazırlık sürelerini kısaltmaya odaklanarak 20 ayda komple bir sistemin rekor dağıtımını gerçekleştirdi.
  • İlk çeyrek geliri geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %80 artarak 369 milyon dolara ulaşırken, brüt kar marjı da %20’ye yükseldi.
  • Şirket, beş yeni dağıtım başlattı ve üçünü tamamladı; 37 proje devam ediyor.
  • Tekrarlayan gelir akışları bir önceki yıla göre %5, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %45 arttı.
  • Symbotic, ikinci çeyrekte gelirin 400 milyon dolar ortası ila 420 milyon dolar aralığında olmasını ve düzeltilmiş FAVÖK’ün ise 12 milyon dolar ortası ila 15 milyon dolar aralığında olmasını bekliyor.

Şirket Görünümü

  • Symbotic, ikinci çeyrekte sürekli gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
  • Şirketin uzun vadeli hedefi dağıtım süresini 12 ay veya daha kısa bir süreye indirmektir.
  • Symbotic ile ortak girişim olan GreenBox, ilk gelirini 2024 mali yılında elde etmeyi bekliyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Şirket, çelik fiyatlarındaki dalgalanmaların maliyetlere etkisine dikkat çekti ancak bu maliyetleri yönetmek için geçiş kararları var.
  • Tekrarlanan gelirlerde, sistemlerin devreye alınma zamanlaması nedeniyle ilk çeyrekte önemli bir artış görülmedi.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Şirket daha fazla tedarikçi ekliyor, bu da daha iyi envanter ve daha kaliteli işler sağlıyor.
  • Şirketin taşınabilir botu SymBot, dağıtım verimliliğini ve müşterinin yatırım getirisini artırıyor.
  • Şirket, çabuk bozulabilen bir depoda pilot testler yürütüyor ve çabuk bozulan eserleri yaklaşık 12 ay içinde teslim etmeyi planlıyor.

özlüyor

  • Kurulan 15 sistemin üçte biri hâlâ erken kavram kanıtlama aşamasında olduğundan bağlanma oranlarının düşmesine neden oluyor.

Soru-Cevap Öne Çıkanlar

  • Şirket temsilcisi Carol Hibbard programa bağlı kalmanın ve yüksek kaliteli sonuçlar elde etmenin altını çizdi.
  • Şirket, eczane işi için BreakPack ürününe odaklanıyor ve bireysel ürün nakliye ihtiyaçları olan daha küçük müşterileri hedefliyor.
  • GreenBox ortak girişimi ile ilgili tek seferlik harcamalar olmuştur ve bunların devam etmesi beklenmemektedir.
  • Şirket, GreenBox için yöneticileri işe alıyor ve onlarla görüşüyor ve satış gücünü genişletmeyi bekliyor.

InvestingPro İçgörüleri

Symbotic (kod kodu: SYM) yakın zamanda etkileyici operasyonel sonuçlar elde etti ve bu sonuçlar, 2024 mali yılının ilk çeyreğindeki mali performansına yansıdı. InvestingPro verileri ve ipuçları, şirketin mevcut pazar konumunu daha iyi anlamak için değerli bilgiler sağlıyor.

InvestingPro bilgilerinde öne çıkanlar arasında 28,5 milyar dolarlık değerli piyasa değeri ve 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %98,36 oranında önemli bir gelir artışı yer alıyor. Bu büyüme, şirketin güçlü performansının ve operasyonlarını ölçeklendirme yeteneğinin göstergesidir. Ayrıca şirketin brüt kar marjının %17,8’e yükselmesi, açıklanan üç aylık sonuçlarda görülen olumlu eğilimi pekiştirdi.

Symbotic’in mevcut durumuyla özellikle ilgili olan iki InvestingPro İpucu şunlardır:

1. Şirketin bilançosunda borçtan çok nakit var; bu, finansal sağlığın sağlam bir göstergesidir ve büyüme fırsatlarına yatırım yapma veya ekonomik gerilemeleri atlatma konusunda esneklik sağlar.

2. Analistler, şirketin ikinci çeyrekteki gelir artışı beklentilerine paralel olarak cari yıldaki satış artışını tahmin ediyor.

Daha kapsamlı bir analiz arayan yatırımcılar için yatırım kararlarına rehberlik edebilecek ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. İlgilenen okuyucular bu bilgileri https://www.investing.com/pro/SYM adresini ziyaret ederek inceleyebilirler. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirimiçin SFY24Kupon Kodu veya1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim için SFY241Kupon kodunu kullanın.

Makalede belirtildiği gibi şirketin dağıtım verimliliğini artırmaya ve ürün tekliflerini genişletmeye odaklanması, InvestingPro Tips’in önerdiği olumlu görünümle tutarlıdır. Analistler her zaman satış büyümesi ve güçlü bir bilanço öngördüğü için Symbotic gelecek için iyi bir konumda görünüyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

dogansehirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu