Ekonomi

Kilis’te ‘Deprem Bölgesi Yeniden Canlandırma Programı’ bilgilendirme toplantısı

– Kilis’te “Deprem Bölgesi Yeniden Canlandırma Programı” bilgilendirme toplantısı

KİLİS – Kilis’te “Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Yeniden Canlandırılmasına Yönelik Destek Programı” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Depremden etkilenen illerdeki KOBİ’lerin iyileştirilmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Canlandırma Destek Programı” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kilis’te ticaretin yüzyıllardır sürdüğünü söyleyen Kilis Valisi Tahir Şahin, “Bu şehirde ticaret yüzyıllardır devam ediyor ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu destek çok kıymetli. Kent için öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun liderliğindeki hükümetimiz ve sahada uygulamaya konulacak konulardır.” Kurum başkanımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Kilis’te yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından 744 köy evinin ihalesi yapıldı ve bugün 351 bölgede konut üretimi hızla devam ediyor. TOKİ’nin Deveciler ve Atatürk mahallelerinde yaptırdığı 645 ve 1099 konutun inşaatı hızla sürüyor. “Yaklaşık 645 konutta yüzde 75’e ulaştık. 6 Şubat’ın ilk anından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız sahadaki tüm aktörler ve aziz milletimizle birlikte çaba gösteriyor. Çok şükür bugünlere geldiğimizde binalar, fabrikalar bitiyor. 11 ilde üretime başlıyoruz” dedi.

Depremden etkilenen 11 ile 450 milyon dolar vereceklerini belirten Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, “Destek 120 bin TL, destek 200 bin TL, destek 500 bin TL, destek 500 bin TL olacak, destek 120 bin TL olacak, destek 200 bin TL olacak, destek 500 bin TL olacak, destek 120 bin TL olacak Bölgeye ve hasara göre 750 bin TL’ye kadar dağıtılacak. Hasar durumuna göre can simidi desteği dağıtılacak.” “Olsa da hedefimiz 450 milyon dolarlık destek sağlamak. Kilis’te başvurular az. Kilis’ten 2 bin başvuru bekliyoruz çünkü az hasarlı çok var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu