Teknoloji

Popüler Oyunlarınızın İlk ve Son Versiyonları Arasındaki Grafik Farklılıklarını Gördüğünüzde “Artık Yok!” Diyeceksiniz.

oyun şubesi, gelişen teknolojiyle Buna paralel olarak da büyük bir ilerleme yaşanıyor. Özellikle son yıllarda ortaya çıkan oyunlar, oyun motorlarıVe Işın izlemegibi tekniklerle adeta film izliyormuş gibi bir deneyim sunmayı başarıyor.

Grafiklerine hayran olduğumuz serinin kökleri Uzun yıllar öncesine gidiyor karşılaştırma yapıldığında ise geliştiricilerin büyük başarısı ortaya çıkıyor. En sevdiğiniz dizi ilk durumNasıl göründüğünü merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

O kadar çok farklı oyun var ki hangisini oynasak diye şaşırıyoruz: Final Fantasy

İlk önce 1987’de İlk video oyunu serisi olan Final Fantasy piyasaya çıktığında büyük ses getirmişti. Özellikle oyunun dövüş mekanikleri ve keşfedilecek birçok alan oyuncular için oldukça ilgi çekiciydi.

Serinin son oyunu Final Fantezi 162023 yılında PS5’e özel olarak piyasaya sürüldü.

Gizli kahramanımızın hikayesi: Zelda Efsanesi

1986 yılında Nintendo tarafından piyasaya sürülen The Legend of Zelda, o dönemde bile oldukça başarılıydı. hikayeye vardı. Günümüzün en popüler oyunları arasında yer almaktadır. Serinin son oyunu 2023’te çıkacakçıkış yaptı.

Korku oyunlarında böyle bir şey yok: Resident Evil

Korku oyunlarının atasıResident Evil serisi olarak da bilinir 1996’daPiyasaya sürüldü ve piksel grafikleriyle bile bizi korkutmayı başardı.

Yıllar geçmesine rağmen tarzı değişmeyen oyun serisinin son oyunu. Resident Evil 4’ün Yeniden Yapımı2023’te piyasaya çıktı ve yenilenen grafiklerleEn sevilenler listesinde yine yerini aldı.

Tanrıların savaşındaki aktif güç: Savaş Tanrısı

2022’de ‘Yılın oyunu’Kategorisinin güçlü adaylarından biri olan God of War serisinin kökeni 2005’e Dayanıyor. O dönemde efsaneleşen serinin 2022 yılında çıkan son oyunu da efsane denilebilir.

Şirketler bu oyunu paylaşamaz: Call of Duty

FPS oyunlarının en büyük öncüsü COD, 2003’te İlk çıkışını yaptı ve kendi döneminde bölüme birçok yenilik getirmeyi başardı. Hala en anlık oyuncu sayısına sahip yapımlardan biri olan COD serisinin son oyunu Modern Savaş 3şu anda erken erişim aşamasındadır.

Disney işbirliğine dayanan renkli bir dünya: Kingdom Hearts

2002 yılında İlk aksiyon rol yapma oyunu Kingdom Hearts, yıllar geçmesine rağmen eski oyuncuların favorisi olmaya devam ediyor. Serinin son oyunu 2021’deYayınlandı ancak şu anda serinin geleceğine dair bir plan yok.

Açık orta yarışın galibi: GTA

1997 yılında piyasaya sürülen ilk GTA oyunuyla birlikte seri, oyun bölümüne de yayıldı. en özel yapımlarından biri oldu. Öyle ki serinin tüm oyunları en çok satanlar listesine girmeyi başardı ve açık dünyası, sektördeki herkesi şaşkına çevirdi.

Serinin son oyunu GTA 5 2013 yılında Yayınlandı ve gördüğünüz gibi üzerinden 10 yıl geçti. Bunun nedeni, kendine güvenen geliştiricilere ve markaya hakkını veren oyunun başarısıdır. GTA 6’nın yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

En çok satan spor oyunu serisi: FIFA

EA’in 1993 yılında piyasaya sürdüğü futbol serisi, 2022’nin son oyunu Yayınlanmasıyla kariyerini tamamladı. FIFA haklarını satın almayan EA, EA Sports FCadlı yeni futbol oyununu piyasaya sürdü.

Piyasada rakip oyun yok: The Sims

Günümüzde keyifle oynadığımız The Sims’in oyun pazarında eşdeğer bir rakibi bulunmuyor. 2000 yılında çıkış yapmıştı. Serinin DLC’lerle geliştirilmeye devam edilen son oyunu The Sims 4, 2014 yılındayayınlanan.

Geliştiriciler şu sıralar yeni bir simülasyon oyunu üzerinde çalışıyor ve seriye uzun yıllar sonra devam edecek. Hayat Sizin TarafınızdanAdında büyük bir rakip geliyor.

Sunduğu özgürlükçü dünya hiçbir oyunda yok: Assassin’s Creed

Ubisoft stüdyosunun en başarılı serisi Assassin’s Creed’in ilk oyunu. 2007’de çıkış yapmıştı. Açık dünyası, geliştirme sistemi ve dövüş mekanikleriyle meşhur olan serinin son oyunu. Assassin’s Creed Mirage2023’te gösterime girdi.

Tomb Raider doğası, hazineleri ve macerasıyla büyülüyor

Güçlü kadın figürünün ilk kez vurgulandığı serinin ilk oyunu. 1996’da vizyona girdi ve zamanında büyük heyecan yaratmayı başardı. Serinin son oyunu Shadow of the Tomb Raider, 2015 yılındaÇıkış yaparak diziyi sonlandırdı.

Otomobil tutkunlarının vazgeçilmezi: Gran Turismo

Yarış oyunlarının öncüsü Gran Turismo, 1997’de çıkış yapmıştı. 2022 yılında 7. oyununu yayınlayan seri, her geçen yıl kendini geliştirerek araba koleksiyonlarını artırmayı başardı.

Siyasi bir kitabın görsel yankıları: Tom Clancy’s

Bazıları kitaplardan uyarlanan serinin ilk oyunu. 1998 yılında basıldı. 2022’de Tom Clancy’s Rainbow Six Çıkarmaçıkış yaptı ve diziyi bir kez daha gündemde görebildik.

Konsollarda FPS oyun döneminin başlangıcı: Halo

2001’in en büyük oyunu Halo’nun son oyunu 2021 yılında çıktı ve unutulmazlar arasında yer aldı. Seri, nişancı oyunu hayranlarının favori listesinde yer almaya devam ediyor.

Kojima’nın efsanevi eseri: Metal Gear

Macera oyunu kategorisinde zirveye ulaşan Metal Gear serisi, 1987’de hayatımıza girdi. Bunca yıla rağmen piyasada tutunmayı başaran markanın son oyunu. 2018‘de görücüye çıktı.

Hayallerinizdeki şehri inşa edin: Medeniyet

Bugün tüm şehir kurma oyunlarında lider uygarlık, 1991’dePazara girerek oyun sektörüne yeni bir soluk getirdi. 2016’daİlk serinin son oyunu, şehir kurma oyunları arasında bir numara olarak kabul ediliyor.

Asi gruplar ve devrilen tahtlar: Far Cry

Ubisoft’un bir diğer başarılı dizisi ise Far Cry. 2004 yılında oyun pazarına girmiştir. Her oyunda farklı bir hikayeye değinen serinin son oyunu. Uzak Ağlama 62021’de çıkış yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu