Haber

Engelli köpeği için plastik su borularından yürüteç yaptı

BURSA’nın İnegöl ilçesinde Muharrem Başkurt (20), yolda bulduğu arka ayakları tutmayan köpeği sahiplendi. Başkurt, plastik su borularından yaptığı yürüteç ile 9 aylık köpeği ‘Pamuk’ yürüttü.

İnegöl ilçesine bağlı kırsal Şipali Mahallesi’nde yaşayan Muharrem Başkurt, doğa gezisine çıktığı sırada yol kenarında engelli bir köpek buldu. Arka ayakları nedeniyle yürüyemeyen ve vücudunu sürüklemek zorunda kalan köpeği evine getiren Başkurt, 9 aylık köpeğe beyaz kürkünden dolayı ‘Pamuk’ adını verdi. Başkurt, Pamuk’la tanıştığı anları şöyle anlattı:

“Bir ay önce arabamla yürüyüşe çıkacağım yere gittim. İnerken sağda bir köpek gördüm. Sonra bir sakatlığı olduğunu anladım ve geri geldim. Vicdanım rahat etmedi” İzin vermem ne olur ne olmaz diye bir bakayım dedim sonra adını verdiğim Pamuk’u alıp eve getirdim arka ayağı sakat olduğu için tuvalete gidemiyor diye düşündüm. bir bebek gibi alt üst etmek. Köpeğimize zaten evde bakıyoruz. Her gün altını değiştirdikten sonra ne yapabilirim diye düşünmeye başladım.” “Pamuk’un yürümesi için elimden geleni yapmaya çalıştım. Sonra internette biraz araştırma yaptım, kalorifer peteklerine giden borulardan yürüteç yapmayı düşündüm. Sonra tasarladım, ölçülerini aldım ve denemesini yaptım. İşe yaradığını gördüm, iyi ki etmişim dedim. Hayvanı arka ayakları üzerine getirmiş gibi oldum. Tabii onu yürürken görmek benim için çok farklı bir duygu oldu.”

Muharrem Başkurt, evinin bahçesinde baktığı başka köpekler olduğunu belirterek, “Bahçemde Pamuk dışında 8’e yakın köpek daha var. Dışarıda hayvanlarla da ilgileniyorum, hayvanseverim. Tavsiye ederim. herkese göre hayvanlar çok başka birşey hele pamuk benim için çok özel o artık oğlum gibi oldu ben ölene kadar yanımda olacak dışarıda kalan hayvanları unutmayalım bu kış mama su verelim gün” dedi.

haber-biga.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu