Haber

Kremlin: Tahıl anlaşmasının Putin-Erdoğan görüşmesinde ele alınmasını bekliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinasistanı Yuriy Uşakov, St. Petersburg Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamalarda Rusya’nın tahıl anlaşmasından süresinden önce çekilmesinin mümkün olup olmadığı sorulduğu zaman, “Muhtemelen değil”cevabı verdi.

Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması için Rusya’da üretilen tarım ürünlerinin uluslararası pazarlara taşınması üzerindeki dolaylı kısıtlamaların kaldırılmasını içeren tahıl anlaşmasının süresi, uzatılmaması halinde 16 Temmuz’da sona eriyor.

Ancak Rusya Devlet Başkanı Ushakov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye planladığı ziyaret sırasında. Recep Tayyip ErdoğanTahıl anlaşmasını ve Ukrayna’daki durumu görüşmelerini beklediğini de belirtti.

Gazetecilerin sorusu üzerine Ushakov, Putin’in Türkiye ziyareti için hazırlıkların henüz başlamadığını kaydetti.

Ushakov, Putin’in beklenen Türkiye ziyaretiyle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın böyle bir davette bulunduğu doğrudur. Ayrıca liderler, Ankara’yı veya İstanbul’u ziyaret etme sırasının bizde olduğunu sözlü olarak kabul ettiler. Ancak Rusya Devlet Başkanı’nın Türkiye ziyaretinin tarihi konusunda anlaşmaya varılamadı. Dolayısıyla bu ziyaret için ciddi bir hazırlık yaptığımızı söyleyemem.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu