Haber

Dakka’da hükümet karşıtı gösterilerde polisle muhalifler arasında çatışma çıktı

Bangladeş’in başkenti Dakka’da hükümet karşıtı protestolar sırasında polis ve muhalefet yandaşları arasında çatışma çıktı.

Muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) destekçileri ve aktivistlerin katıldığı protestolar sırasında polis, kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı.

Polis yetkilileri, protestocuların tuğla attığını ve polis araçlarına sopalarla saldırdığını söyledi.

Dakka Polis Teşkilatı Sözcüsü Faruk Hossain, kentin çeşitli yerlerinde 5 saat süren protestolarda en az 90 protestocunun gözaltına alındığını, protestocularla çıkan çatışmalarda 20 polis memurunun yaralandığını bildirdi.

BNP’den yapılan açıklamada 100’den fazla aktivistin yaralandığı, 124 kişinin gözaltına alındığı paylaşıldı.

Protestolar 12 Temmuz’da başladı

2024 seçimleri öncesinde Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Wacid’in istifasını talep eden on binlerce muhalif, 12 Temmuz’da Dakka’nın Naya Paltan bölgesinde meydana geldi.

Ana muhalefet partisi BNP’nin öncülüğünde düzenlenen mitinge farklı muhalefet partileri de katıldı.

Öte yandan, muhalefet toplantısının yapıldığı alana 1,5 kilometre mesafedeki Beyt-ül Mükerrem Millet Camii önünde toplanan bir grup, iktidardaki Awami Birlik Partisi’ne destek gösterisi yaptı.

18 Temmuz’da BNP liderleri ve aktivistlerinin katıldığı hükümet karşıtı protestoda çıkan çatışmada 1 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu